четвер, 2 лютого 2017 р.

Особливості роботи зі зразками меблевих тканинок.

Всі мої друзі та знайомі знають, що я шию свої вироби переважно з меблевої тканини . А точніше зі зразочків тих чудових тканин , які є у кожному меблевому магазині. Вони бувають дуже різними , але завжди якісні , цупкі та дуже гарні. Рідко бувають тонкими і тому з них виходять гарні добротні сумки.
Але я хочу поговорити сьогодні про те , які підступності нас можуть чекати у пошитті з цієї матерії. На кожному такому квадраті - зразку причеплена якась етикетка . Приліплена вона або клеєм , що буває двох видів , або просто скріпками , або тим і тим. Увага! Абсолютно не є прийнятним залишати клей на тканині . Є такий вид клею ,що можна просто пальцями віддерти і тоді все в порядку .

Але є й такий противний липкий , що тримає етикетку і навіть коли ми заберемо цей маленький папірець,він все одно залишає слід . Коли шити по такій плямі ,то клей залишається навіть на голці ,рве нитки і дуже тяжко потім зняти його звідусіль. А про стебнування по матеріалі з такою клеєвою плямою навіть не може бути й мови - пропускає стібки , робота буде виглядати дуже неакуратною та непорфесіонально виконаною. 


Якщо вам повезло і ви є власницею купи гарних зразочків меблевих тканин - врахуйте мої поради і тоді ваші вироби будуть гарно зішиті і будть тішити вас своєю нічим незрівняною  красою!
А в моєму блозі через кілька днів буде майстер клас по пошиттю торбини якраз з меблевих тканин . Запрошую усіх охочих.