четвер, 2 лютого 2017 р.

Особливості роботи зі зразками меблевих тканинок.

Всі мої друзі та знайомі знають, що я шию свої вироби переважно з меблевої тканини . А точніше зі зразочків тих чудових тканин , які є у кожному меблевому магазині. Вони бувають дуже різними , але завжди якісні , цупкі та дуже гарні. Рідко бувають тонкими і тому з них виходять гарні добротні сумки.
Але я хочу поговорити сьогодні про те , які підступності нас можуть чекати у пошитті з цієї матерії. На кожному такому квадраті - зразку причеплена якась етикетка . Приліплена вона або клеєм , що буває двох видів , або просто скріпками , або тим і тим. Увага! Абсолютно не є прийнятним залишати клей на тканині . Є такий вид клею ,що можна просто пальцями віддерти і тоді все в порядку .

Але є й такий противний липкий , що тримає етикетку і навіть коли ми заберемо цей маленький папірець,він все одно залишає слід . Коли шити по такій плямі ,то клей залишається навіть на голці ,рве нитки і дуже тяжко потім зняти його звідусіль. А про стебнування по матеріалі з такою клеєвою плямою навіть не може бути й мови - пропускає стібки , робота буде виглядати дуже неакуратною та непорфесіонально виконаною. 


Якщо вам повезло і ви є власницею купи гарних зразочків меблевих тканин - врахуйте мої поради і тоді ваші вироби будуть гарно зішиті і будть тішити вас своєю нічим незрівняною  красою!
А в моєму блозі через кілька днів буде майстер клас по пошиттю торбини якраз з меблевих тканин . Запрошую усіх охочих.

4 коментарі:

  1. Добрий вечыр. Справдi - дуже цiкавий цей матерiал. До мене вiн заходив двiчi. Перше, що обов*язково требе зробити - закинути його в пральну машину. Режим - ручне прання, 30 град. За тi роки, що цi зразки висять в магазинi - вони страшенно брудняться. Не кожен зразок переносить прання (тодi - на смiтник), а тi що вижили - наче вiдмiченi знаком якостi.
    З першоi партii пошила зовсiм просте покривало. Так i не змогла впоратись з кутиками, тому вже майже рiк лежить в мене розкiшний стос таких зразкiв i чекае пiдходящого сюжету.
    Може з тобою i почну. Як гадаеш?
    (вибач - досi не маю украiнськоi розкладки на клавiатурi)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нічого страшного , що нема розкладки , зате є дещо важливіше - спілкування.
      Поки що я відкрила тему на форумі Дублірін і там якраз коричнева торбина зішита у мене з меблевих кусочків. Буду дуже рада ,якщо приєднаєшся. Вже пізніше , трохи згодом закину й сюди цей МК .

      Видалити
  2. То це ти та сама Соломiя, яка на Дубльiринi заколотила шити сумку з меблевих квадратiв? Нi, я з цим не впораюсь. Почекаю чогось простiшого. До зустрiчi

    ВідповістиВидалити
  3. Вона зовсім проста ця торбочка! Я складних не шию.
    Там більше пояснень та світлин ,ніж того шиття. Спробуй з якихось кусочків джинсів старих , щоб не шкода було.
    І не треба ля-ля , що не впораюсь ! У тебе блог такий шикарний , зовсім не як початківця, як це не впораюсь ???

    ВідповістиВидалити