вівторок, 30 серпня 2016 р.

Миколайчик літом.


До вас колись приходив Святий Миколай в кінці літа ? Ні? А до мене прийшов . Правда , називається він не зовсім Миколаєм , а точнісінько так  як і я,  і живе він аж у Німеччині. Ось такі бувають чудеса на світі. Подарунок від Соломії - це вінтажна машинка Pfaff 260 , за що я ій вдячна до поросячого вереску!
Відразу сіла до праці . Шию торбинки. Ну , звичайно ж АРТ!
А взагалі дивна штука життя та плин часу... На цій машинці ніхто майже не шив , їй майже стільки ж років скільки і мені. І бідна машинка всі ці роки десь по підвалах чекала свого часу , щоб одного прекрасного дня потрапити до Львова в мою хатку, до моїх рук.


 А ось такі візерунки може шити ця машина . Я вже усі спробувала. Виходить чудово!
Знаю , що в сучасних машинах є набагато більше декоративних швів Та в моїх роботах вони мені сильно й не дуже потрібні . Основне машина (тепер уже моя!!!) швидка , потужна , не шумить та вже докуплена лапка для вишивки і стебнування . Єдиний момент , що з часом думаю має вирішитись - це "втоплення" цієї машинки у робочий стіл . Бо просто на столі - мені зависоко і незручно діставати-вставляти шпульку . Крім того я звикла до швейної машинки , яка є в одній площині зі столом . Але  це все можна спокійно вирішити! Усьому свій час.
Ще раз велике спасибі тобі , мій чудовий Миколайчику!


4 коментарі:

  1. Уяви собі, які у мене були відчуття... На смітник викинули чемодан, старий і брудний, у ньому я виявила цю машинку. І що мене заставило піти і глянути? Руки аж тряслися. А коли почистила, прилаштувала, підключила і переконалася, що вона прекрасно плавно шиє - довго думала про сусідку, яка викидає такі речі. Я шию 30 років і таки знаю, чого варта швейна техніка. Видно треба прислухатися до знаків:я пробувала купити машинку і на роботі, і в майстерні у механіка, і в магазині, але всі ці плани закінчівалися провалом.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ги... тряслися руки ... уявляю собі! А те ,що тебе заставило глянути - називається містика, таки щось є у тому світі загадкове , хто б що не казав! І не піддається це поясненню. Хіба що одне єдине пояснення - викрутаси долі. Так мало бути , Соломіє. І я свято вірю тепер , що все це не надаремно. Буду шити , творити і ... все буде добре! Ще раз дуже дякую !

      Видалити
  2. Вітаю! Бажаю натхнення і нових шедеврів, створених на цій машинці! І - машинок багато не буває... Хай Миколай приходить ще!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Таню! Дуже дякую! Але кількість машинок у мене не змінилась , бо тут же вдалося продати одну зі своїх , більш простіших. На ці гроші відразу купила собі тканину німецьку ,щоб вишити собі сорочку .
      Ще б продати "Чайку" ніжну . Продаю всього за 350 гривень ,але поки що ніхто не зголосився.
      А Миколайчик нехай приходить , я теж не проти! Хто ж його не любить , цього Миколайчика!

      Видалити