четвер, 25 серпня 2016 р.

Сорочка для синочка.






Вишивалася ця сорочка на 30 років синові (у січні місяці) , але вишилась врешті решт аж до Дня Незалежності України. Взагалі то моя середня школа, яку я закінчила, була з ухилом на вишивку і були ми прикріплені до фабрики ім. Лесі Українки та навіть мали виконувати план на уроках ручної праці . А по закінченні 10 класу ми навіть здавали державний екзамен і видавали нам усім свідоцтва - кому звичайної вишивальниці ,а кому і майстра вишивки. Експлуатували , я вам скажу, нас нещадно. Я все мріяла, коли ж буду мати час  нарешті і собі щось вишити... Мрія моя наполовину збулась , бо ті вишивки , які вишивала собі - все ж таки дісталися комусь ,а не мені , бо тоді життя було дуже тяжке і прийшлось дві речі продати , щоб купити собі чоботи , а ще дві речі пішли у подарунок людям , які,  на жаль , мало що у вишивці розумілися, але так тоді потрібно було ...
Звичайно , з часом , я багато чого позабувала чого навчали нас у школі . Всяка робота потребує багато практики , тому  мабуть є до чого придертися , але вишивала з великим бажанням догодити синові. Він сам вибирав собі і візерунок, і кольори сам підбирав, а також колір тканини.

8 коментарів:

  1. Дуже гарна сорочка. Все акуратно вишито і кольори підібрані один до одного. Ви справжня майстриня!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галино! Дуже вдячна Вам за відгук.
      Хотілося б ще й собі вишити сорочку. І хоч часу дуже мало , бо в основному шию арт-торбинки , все ж таки один день на тижні присвячу вишивці . То ж думаю років так за два і закінчу собі вишиванку.

      Видалити
    2. Вишивка прекрасна! Для себе виший обов"язково, думаю що нитки, тканину і час можна знайти, а от потім яка це розкіш, виходити на вулицю у власній вишиванці. Та ще і у Львові!

      Видалити
    3. Дякую !!!!!!!!! Тканину уже купила,нитки куплю, а візерунок ще вибираю і мудрую такий , щоб гарний був і легко вишивався.

      Видалити
  2. Сорочка, яку вишили мамині руки, буде завжди зігрівати душу. Нехай щастить синочку, а твої мрії нехай втілюються в життя!

    ВідповістиВидалити
  3. Маєш рацію , Таню! Вишивала з великим бажанням , щоб син був щасливим. Дякую за відгук!

    ВідповістиВидалити
  4. Соломея, а ты знаешь, что Вышитая рубашка является сильнейшим оберегом? А Вышитая мамой тем более!
    Ох, я любуюсь прямо фотографиями!)

    А вот что в Украине есть даже такая профессия - вышивальщицы я не знала. Прочитать об этом было необычно и интересно. У нас есть фабрики художественных изделий - там делают изделия народных промыслов за копеечную зарплату. Сама одно время работала на такой в мастерской батика.

    ВідповістиВидалити
  5. Есть такая профессия и вышивальщицы и мастера вышивки. Сейчас , в оследние годы вышивка настолько у нас возродилась , что я уже и в подмётки многим не гожусь ... А в школе мы были прикреплены к фабрике вышивальной им. Леси Украинки . У нас даже план свой был в 9-10 классах.

    ВідповістиВидалити