середу, 20 січня 2016 р.

Köhler тепер стебнує !!!!!!!!!!!!

Мудрі думки ( ну я маю на увазі дуже мудрі ! ) мені приходять у голову тоді , коли ходжу по вулиці, - там на базар чи в магазин потрібно вискочити , чи просто вийти свіжим повітрям подихати... І от кількома днями назад , прийшла у голову думка , яким чином можна наростити маленький стержень у 5 мм на голкотримачі , щоб він піднімав лапку на пружинці , яка повинна у певний момент стебнування підніматися. Лапку з високим кріпленням для стебнівки мені прислали ще три роки назад з Америки , але в Україні за три роки вона уже мабуть і у нас зявилася у продажу. Лапка ця має бути з такою білою пластмаскою. Ось така . 

Наростити той піцик маленький на голкотримачі спочатку хотіла сама,



  а потім подумала: а дайно зайду я в майстерню , де ремонтують швейні машини та спитаю у них ,може у майстрів будуть якісь інші ідеї. І я не помилилась! Виявляється , що той маленький сталевий відросточок можна не наростити ,а просто вийняти і замінити його на якийсь довший стержень.І це може бути навіть цвяшок чи гвинтик - основне,  щоб після заміни добре тримався там у тій дірочці. Тепер я можу відверто сказати , що мрія моя заставити свою Köhler стебнувати - збулася. А це означає , що свого старого бульдозера під назвою  "Чайка" я можу спокійно позбутися! Хочу зазначити , що моя Köhler не є електричною, а звичайною ніжною машинкою. Знаю , що до неї ,при бажанні ,можна приспособити і мотор , але поки що ,особисто у мене такої необхідності нема. Можливо , якщо б був поряд якийсь симпатичний та рукастий парубок ( чи дідок так років з 55 ),то ймовірно я б погодилась на таке ... але поки що буду ніжками ...


В коробочці ,на останній світлині - старий мацюпусінький стержень , що вийняли у майстерні з голкотримача .
Надіюсь , що комусь , можливо, знадобиться моя історія , а точніше моя мрія прилаштувати до швейної машинки Köhler лапку , з допомогою якої можна буде вільно стебнувати , вишивати та пришивати складні аплікації .

9 коментарів:

  1. Вітаю! Ти таки здійснила задумане!

    ВідповістиВидалити
  2. Я знайшла ще фотографію в інтернеті голкотримача з пружинкою - дуже якісна і міцна пружинка , от би ще таке дістати , тоді навіть лапки не потрібно жодної.
    Памятаю, як спробувала голку на пружинці - дуже повільно змушена була працювати , бо боялась зламати голку. А якщо пружинка на голкотримачі , то можна не так хвилюватись - зламану голку міняєш і все, продовжуєш шити.

    ВідповістиВидалити
  3. Взагалі я дивуюся, наскільки винахідливі люди. Якщо вдуматися - завжди з проблемою можна справитися. Надіюся, винахід буде гарно і довго служити.

    ВідповістиВидалити
  4. Поздравляю!!! Интересное решение. Соломiя, ты прямо Кулибин! А машинку я эту знаю. Она замечательная. У моей свекрови такая. Она, правда, на ней только простыни подшивает.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля! Машинка супер! Вона дуже тихо працює , механізм дуже добротний . Ну ,нехай без викрутасів , нема у неї купи швів декоративних ,але мені вони особливо й не потрібні. Все що МЕНІ потрібно - вона ТЕПЕР робить!

      Видалити
  5. У меня есть эта пружинистая лапка, но я была уверена, что ее фиг установишь на мою машинку... Теперь точно займусь этим вопросом вплотную! Очень уж хочется постегать свободно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Если не будет получаться - зови какого нибудь слесаря по мелким деталям . Мужики как закрепить то-то куда-то лучше соображают . Ты только объясни что именно тебе нужно .

      Видалити
    2. Благодарю за подсказочку! Чтож это я право всё сама да сама...))

      Видалити