пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Потяг до старовинних скриньок.


Що робити , коли є старенька шкіряна куртка , у яку давно не влізаєш? Можна зробити ось таку скриньку. Правда , бажано докупити ще два -три пасочки з якимись гарними пряжками . І знайти пусту та добротну коробку з-під взуття. Трохи клею та зовсім небагато  фантазії.

середу, 20 січня 2016 р.

Köhler тепер стебнує !!!!!!!!!!!!

Мудрі думки ( ну я маю на увазі дуже мудрі ! ) мені приходять у голову тоді , коли ходжу по вулиці, - там на базар чи в магазин потрібно вискочити , чи просто вийти свіжим повітрям подихати... І от кількома днями назад , прийшла у голову думка , яким чином можна наростити маленький стержень у 5 мм на голкотримачі , щоб він піднімав лапку на пружинці , яка повинна у певний момент стебнування підніматися. Лапку з високим кріпленням для стебнівки мені прислали ще три роки назад з Америки , але в Україні за три роки вона уже мабуть і у нас зявилася у продажу. Лапка ця має бути з такою білою пластмаскою. Ось така . 

Наростити той піцик маленький на голкотримачі спочатку хотіла сама,



  а потім подумала: а дайно зайду я в майстерню , де ремонтують швейні машини та спитаю у них ,може у майстрів будуть якісь інші ідеї. І я не помилилась! Виявляється , що той маленький сталевий відросточок можна не наростити ,а просто вийняти і замінити його на якийсь довший стержень.І це може бути навіть цвяшок чи гвинтик - основне,  щоб після заміни добре тримався там у тій дірочці. Тепер я можу відверто сказати , що мрія моя заставити свою Köhler стебнувати - збулася. А це означає , що свого старого бульдозера під назвою  "Чайка" я можу спокійно позбутися! Хочу зазначити , що моя Köhler не є електричною, а звичайною ніжною машинкою. Знаю , що до неї ,при бажанні ,можна приспособити і мотор , але поки що ,особисто у мене такої необхідності нема. Можливо , якщо б був поряд якийсь симпатичний та рукастий парубок ( чи дідок так років з 55 ),то ймовірно я б погодилась на таке ... але поки що буду ніжками ...


В коробочці ,на останній світлині - старий мацюпусінький стержень , що вийняли у майстерні з голкотримача .
Надіюсь , що комусь , можливо, знадобиться моя історія , а точніше моя мрія прилаштувати до швейної машинки Köhler лапку , з допомогою якої можна буде вільно стебнувати , вишивати та пришивати складні аплікації .